Tisková zpráva k veletrhu Dopráce! 2004 konanému 10.-11.3.2004

Veletrh Dopráce! nabízí absolventům vysokých škola mladým lidem s praxí šanci uplatnit se na trhu práce. Jeho třetí ročník proběhl ve dnech 10. – 11.března 2004 v Kongresovém centru BVV v Brně.

První den veletrhu se představily firmy se zaměřením na humanitní obory a státní sektor a proběhlo pásmo přednášek o hledání práce, možnostech uplatnění v zahraničí po vstupu České republiky do Evropské unie. Personální agentury představily svou nabídkou zprostředkování práce, včetně výhod, které z tohoto způsobu hledání práce pro absolventa plynou. Se svou nabídkou pracovních příležitostí se prezentovaly také firmy z oblasti finančního poradenství. Své programy studentům nabídla rovněž Student Agency. O přednášky byl z řad návštěvníků veletrhu obrovský zájem.

Druhý den se na veletrhu představilo široké zastoupení firem se zaměřením na technické obory z celé České republiky. Práci si tak mohli najít absolventi ze všech míst země. V rámci druhého dne se představily také tři velké bankovní domy.

Úroveň absolventů přicházejících na veletrh se rok od roku zvyšuje. Studenti si uvědomují, že při vstupu na pracovní trh je důležité být připraven a vybaven patřičnými informacemi. I přes nízkou návštěvnost tak veletrh hodnotíme jako úspěšný, neboť studenti využívají možnost setkat se s velkými firmami ze všech oborů.

zuzana.fojcikova@tribun.cz
Tribun Brno, Šumavska 31 A Brno
www.tribun.cz
fax: 532 093 296

Přidáno: 15.03.2004, Zdroj: Vzdělání.CZ

Přečtěte si novinky z oblasti vzdělávání a školství na portálu Vzdělání.CZ. Tipy pro studenty, tipy pro učitele, aktuality ze světa vysokých škol či výuky jazyků. Přinášíme Vám také kulturní servis, doporučujeme knížky, které stojí za to si přečíst. Pobavte se a vzdělávejte se na portálu Vzdělání.CZ!

EKONOMICKÉ FAKULTY - přípravné kurzy

Intenzivní přípravné kurzy na přijímací zkoušky na ekonomické fakulty, jejichž součástí je zkuška z matematiky a cizího jazyka. Studenti mají vysoké procento úspěšnosti u přijímacích zkoušek a s kurzy i lektory je spokojeno přes 94% účastníků kurzů.

[ x ]

Přečtěte si

Recenze knihy: Nauč se to!
Publikace o učení (se) bývají buď snadno stravitelné a tedy nutně zjednodušující nebo suše odborné a pro běžného čtenáře obtížně přístupné. "Nauč se to!” vás přesvědčí, že lze oba přístupy úspěšně…
Backpacking - zkušenosti a tipy
Už jste někdy slyšeli, že se českým turistům přezdívá baťůžkáři? Jsme národ koumavý a stejně tak se snažíme ušetřit, kde se dá. Backpacking je ale trochu jiný a je spojen s cestovatelskou svobodou.