Festival Evolution nabídne kromě inspirace pro zdravou výživu i paletu chutí a vůní z celého světa

Řadu novinek z oblasti bio a zdravé výživy, od základních potravin přes kávu či čokoládu až k využití chuťového a léčebného potenciálu konopí, představí a zároveň nabídne k ochutnání nadcházející Festival Evolution. Ten se uskuteční už 19. až 21. dubna na holešovickém Výstavišti.

Jeden ze dvou základních bloků doprovodného programu veletrhu Biostyl/Zdraví si vetkl do záhlaví motto: Jsme, co jíme. „Chceme poukázat na to, že kvalitní výživa je jednou z nejlepších investic, kterými můžete dlouhodobě prospět svému zdraví,“ říká k tomu Adéla Tlachačová z Felicius Media, která se stará o doprovodný program Festivalu, a dodává: „Všechny teorie a poučky si budou moci návštěvníci ověřit na řadě ochutnávek i kurzech týkajících se zdaleka nejen biopotravin.“

Nejednu inspiraci pro chutné a zdravé vaření s elegancí a poutavým vyprávěním o cestách a jídle předvede například kuchař-světoběžník Michal Hromas v cyklu kuchařských show „Ve vlastní šťávě“. V nich nechá diváky nahlédnout pod pokličky nejrůznějších etnických kuchyní světa. Bude tak důstojnou konkurencí ikoně všech milovníků dobré stravy a kreativního vaření Zdeňku Pohlreichovi. Ten prokáže schopnost vykouzlit ve vegetariánské kuchyni stejné divy, jako když čaruje třeba se steaky. Některé předváděné lahůdky mohou hladoví návštěvníci rovnou i ochutnat ve festivalové restauraci Premium Gourmet Restaurant Evolution.

V přednáškách a diskusích nebude chybět tak důležité téma, jako je kvalita potravin a jak je správně vybírat. Návštěvníci se mimo jiné také dozvědí, jaké jsou výhody tepelně neupravované stravy (rawfood), co jsou tzv. superpotraviny či jak si své jídlo sami vypěstovat.
Zájemci dbající o své zdraví budou mít možnost nechat si změřit množství antioxidantů a tuku v těle zdarma a poradit se o vhodné dietě. Někteří z vystavovatelů oboru přírodní medicíny nabídnou také kompletní diagnostiku zdraví a navrhnou i odpovídající léčbu.
Pořadatelem festivalu je Felicius Media za partnerské účasti společností Incheba Praha a Spar České obchodní společnosti. Více informací o festivalu na www.festivalevolution.cz a www.facebook.com/eso.bio.eco.

Pod hlavičkou Festivalu Evolution proběhne letos hned pět veletrhů: Biostyl, Zdraví, Ecoworld, Esoterika a Inspirace. Stovky stánků dalších vystavovatelů nabídnou řadu nejnovějších produktů, trendů a služeb z oblasti zdravého životního stylu, osobního růstu, sebepoznání či udržitelného přístupu k životu. V pestrém doprovodném programu vedle přednášek, seminářů a workshopů zajímavých hostů proběhnou také výstavy, filmová a divadelní představení, ukázky zdravého vaření a cvičení, ochutnávky, na návštěvníky čekají i odpočinkové zóny s kavárnami a čajovnami.  Bude připravena i řada aktivit, které jsou vhodné pro rodiče s dětmi.
Z bohaté nabídky vystavovatelů v oblasti zdravé stravy a výživy vyjímáme:

Stánek STOB

PhDr. Iva Málková se již více než 30 let věnuje problematice obezity. V r. 1990 založila sdružení STOB (STop OBezitě), které pořádá kurzy snižování váhy, atraktivní kondiční pobyty v tuzemsku i zahraničí. U stánku se seznámíte s mnoha pomůckami, které usnadňují rozumnou redukci váhy, včetně nové knihy Nakupujeme s rozumem, vaříme s chutí, která bude mít v neděli při přednášce autogramiádu. Zájemci se seznámí s internetovými portály www.stob.cz, www.stobklub.cz, www.hravezijdrave.cz, kde lze získat mnoho informací, a navíc i praktických nástrojů podporujících prevenci a léčbu nadváhy respektive obezity. Získají informace o hodnocení jídelníčku pomocí programu Sebekoučink, kdy se každý stane sám sobě výživovým poradcem. Navíc se budou moci ještě zapojit do unikátního projektu STOBu – edukačně zábavné internetové soutěže, která každému zlepší kvalitu života. Cílem je malými drobnými kroky zlepšit stravovací a pohybové návyky, a tím i kvalitu svého života za podpory desítek odborníků, stovek informací a tisíců soutěžících.

Výživová poradkyně na stánku firmy FOODISH

Český dodavatel zdravých potravin FOODISH s.r.o. představí novinku v podobě ochucených kuskusových směsí ARAX, vyrobených ve spolupráci s francouzskými gourmety. Na stánku bude možnost nechat si změřit množství antioxidantů v těle a konzultovat zdravý životní styl a stravování s výživovou poradkyní Kristýnou Kalinovou, známou především z pořadu TESCOMA S chutí.

Zdraví z bylin

„Dědek Kořenář“, Břetislav Nový, patří mezi tradiční vystavovatele. Zájemci mohou vyzkoušet Dědkovy bylinné přípravky nebo konzultovat své problémy se zdravím, perspektivou a životním stylem. B. Nový také představí svou novou knihu Váza živých květin paní Říhové, která obsahuje množství rad na řešení zdravotních i jiných problémů a autorův „kompletní návod pro prevenci rakoviny“.
V sobotu večer proběhne nefalšovaná festivalová tancovačka se společnými etnickými kruhovými tanci z Bretaně, Řecka, Izraele, Arménie i Tibetu a závěrečným Tancem univerzálního míru. V neděli program festivalu skončí závěrečným jam session, v němž vystoupí bubeníci a tanečníci TiDiTaDe, s nimi Hawa a Antonia z Yellow sisters, Ondřej Smeykal s didgeridoo a alikvótní zpěvák Wolfgang Saus.

Veletrhy používají značku FAMILY FRIENDLY, která informuje o tom, která akce je vhodná pro rodiny s dětmi. Pomoci v orientaci v široké nabídce firem může také brožura FESTIVALOVÝ PRŮVODCE ZDRAVÝM A ALTERNATIVNÍM ŽIVOTEM, ve kterém jsou přehledně do kategorií rozděleny produkty a služby nabízené na veletrhu. Každý návštěvník ji obdrží zdarma a může ji využívat i po skončení veletrhu.

Přidáno: 16.04.2013, Zdroj: Festival Evolution

Přečtěte si novinky z oblasti vzdělávání a školství na portálu Vzdělání.CZ. Tipy pro studenty, tipy pro učitele, aktuality ze světa vysokých škol či výuky jazyků. Přinášíme Vám také kulturní servis, doporučujeme knížky, které stojí za to si přečíst. Pobavte se a vzdělávejte se na portálu Vzdělání.CZ!

EKONOMICKÉ FAKULTY - přípravné kurzy

Intenzivní přípravné kurzy na přijímací zkoušky na ekonomické fakulty, jejichž součástí je zkuška z matematiky a cizího jazyka. Studenti mají vysoké procento úspěšnosti u přijímacích zkoušek a s kurzy i lektory je spokojeno přes 94% účastníků kurzů.

[ x ]

Přečtěte si

Přečtěte si rozhovor s Junko Shimada - japonskou studentkou, která před třemi lety získala cenu v Hrabalovské soutěži pro mladé překladatele do japonštiny.
Nečekané zážitky při stopování
O své zkušenosti z letního stopování do zemí bývalé Jugolsávie se podělil náš spolupracovník Tomáš Kolomazník. Co vás může potkat? Na co si dát pozor? A jak nízkorozpočtově se dá cestovat a zažít nečekané?